Na vsebino

Prvi šolski dan na PŠ Štrekljevec z dvema prvošolkama

Prvega septembra so šolski prostori spet oživeli, saj so se učenci vrnili v šolske klopi. Letos pa je bil prvi šolski dan še posebej poseben za dve prvošolki, ki sta prvič prestopili prag osnovne šole. Novi učenki in njune starše smo učiteljice in učenci podružnične šole Štrekljevec sprejeli v telovadnici. Najprej jih je nagovorila vodja podružnice Simona Ritonija, nato pa so prisluhnili kamišibaju z naslovom Majhna miška z velikim srcem, ki ga je pripravila in pripovedovala učiteljica Martina Simonič. Njuna učiteljica Mateja Plut jima je čestitala ob vstopu v prvi razred ter jima podelila diplomo za spomin na ta dan, drugošolki pa sta jima nadeli rumeno rutico. Starši so ju pospremili še do razreda, nato pa jima za kratek čas pomahali v slovo. V kombiniranem oddelku 1. in 2. razreda je sedaj 11 učencev.

Prvi dan smo se veliko pogovarjali, spoznavali nove sošolce in šolske prostore ter se sladkali s čokoladnimi kolački. Obiskala sta nas tudi županja Občine Semič Polona Kambič ter ravnatelj OŠ Belokranjskega odreda Semič Tomaž Pavlakovič. Županja je prvošolkama prebrala poučno pesem in jima čestitala ob vstopu v šolo, oba pa sta vsem skupaj zaželela uspešno novo šolsko leto. Enakim željam se pridružujemo tudi učiteljice PŠ Štrekljevec.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj