Na vsebino

Rastem s knjigo − zeliščarska delavnica

Učenci 7. razreda OŠ Podzemelj so letos v okviru projekta Rastem s knjigo dobili v dar fantazijsko-pustolovski roman Modri otok avtorice Irene Androjne. Ker se ena izmed junakinj ukvarja z zeliščarstvom in je na Modrem otoku verjamejo v moč zelišč, smo se odločili, da stopimo v sodelovanje z ZIK Črnomelj in se udeležimo njihove zeliščarske delavnice.

Gospa Alenka Kukman nas je v uri in pol poučila o dobro poznanem lovorju in nam pokazala, kako se izdela lovorjev sirup in lovorjevo mazilo. Hkrati nam je predstavila še druga zelišča, kot so smrekovi vršički, šentjanževka, meta, melisa… Razkrila nam je številne koristne lastnosti teh rastlin ter nas navdušila za eksperimentiranje z naravnimi sestavinami.

Delavnica je pri učencih vzbudila željo po nadaljnjem raziskovanju zelišč. Odločili so se, da bodo pridobljeno znanje prenesli v domače okolje in sami poskusili izdelati lovorjev sirup ter mazilo.

Vir: OŠ Podzemelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj