Na vsebino

Razstava Jane Molek v knjižnici

V torek, 17. oktobra, smo v Knjižnici Črnomelj pripravili odprtje druge mesečne razstave v sklopu likovnega natečaja Talenti - razstave mladih likovnikov v knjižnici. Svoja dela je na ogled postavila talentirana ustvarjalka Jana Molek, ki obiskuje 9. razred OŠ Metlika.

Jana je že kot otrok zelo rada risala, za tovrstno umetnost pa se je nekoliko resneje zavzela pred približni štirimi leti, ko se je začela ukvarjati s portreti in akrili. Še danes se zelo dobro spominja dneva, ko je nastal njen prvi potret, to je bil 11. april 2019, in prav s tem portretom si je pričela risati svojo pot na likovnem področju. Pri razvijanju svojega talenta ji veliko podporo nudi tako družina, kot tudi mentorica v šoli Duška Vlašič.

Trenutno Jana najraje slika portrete, uživa pa tudi pri slikanju tihožitja in narave. Veliko se ukvarja s tehnikami kot so senčenje z ogljem in svinčnikom, akril, akvarel, pričela pa je uporabljati tudi pastele. Jana se je udeležila že mnogih likovnih natečajev, nenazadnje 6. in 7. izletniške kolonije mladih likovnikov.

O Janinem talentu je na odprtju spregovorila tudi njena mentorica, gospa Vlašič.

Akademski slikar Robert Lozar pa je o njenih likovnih delih zapisal takole: Mlada likovnica Jana Molek se predstavlja s pestrim naborom različnih likovnih tehnik, ki jih zelo učinkovito izrablja za realizacijo svojih zamisli. Tematika njenih del je zelo raznolika: portreti, študije figur, kopije mojstrov slikarstva, krajine, mestne vedute in domišljijski prizori. V njenih delih je opazen občutek za kompozicijo in vztrajnost, s katero jih uspešno zaokroži, dokonča. To je še posebej razvidno v njenih tihožitjih, ki jih zaznamuje tonsko ravnovesje in posebno, intimno vzdušje. Med razstavljenimi deli izstopata tudi dve fotografiji, ki dokazujeta, da se mlada avtorica zaveda, kako pomembni sta zgodba in atmosfera v likovnih delih. Želim ji, da bo tudi poslej ustvarjalna in da bi v svoja dela vnašala tudi duhovitost, ki je prisotna v nekaterih njenih delih in jo zaznamuje kot osebo.

Razstavljena dela si lahko v prostorih knjižnice ogledate do 17. novembra.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj