Na vsebino

Razstava Nike Cimerman v knjižnici

V torek, 21. novembra, smo v Knjižnici Črnomelj pripravili novo mesečno razstavo v sklopu likovnega natečaja Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici.

Svoja dela je tokrat na ogled postavila Nika Cimerman, nekdanja učenka OŠ Belokranjskega odreda Semič, danes pa dijakinja 1. letnika Srednje zdravstvene in kemijske šole Novo mesto, smer zdravstvena nega.

Nika rada riše že od otroštva, nekoliko resneje pa se je risanju in slikanju posvetila pred tremi leti. Pri likovnem ustvarjanju sta ji pomagala in svetovala učitelja v osnovni šoli, Miha in Vlasta Henigsman. Glavni motivi, katerih se najraje loti so predvsem narava, jezera in gozdovi. V času osnovne šole se je udeležila likovnega natečaja extempor v Črmošnjicah in risanja na Mirni gori, bila pa je tudi udeleženka več natečajev Evropa v šoli. Risanje ji pomeni sprostitev in na ta način tudi lažje opiše svoje občutke in čustva.

O razstavljavkinih delih sta spregovorila akademski slikar Robert Lozar ter Nikin učitelj in mentor v osnovni šoli Miha Henigsman.

Za glasbeno obogatitev je poskrbela kitaristka Nuša Butala.

Razstava bo na ogled v prostorih knjižnice do 15. decembra.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj