Na vsebino

Razstava sadja v Metliki

Pozdravni nagovor metliške županje Martine Legan Janžekovič.
Pozdravni nagovor metliške županje Martine Legan Janžekovič.

Člani Sadjarskega društva Bela krajina so tudi letos pripravili razstavo sadja, ki so jo poimenovali Darovi jeseni, na ogled pa je bila v Hiši dobrot Bele krajine.

Petkov dopoldan je bil namenjen ogledu učencev 5. in 6. razreda Osnovne šole Metlika. Član Sadjarskega društva Bela krajina Janez Gačnik je učencem predstavil področje sadjarstva, skupine sadnih vrst, sorte jablan in biotsko pestrost, terenska kmetijska svetovalka na KGZS Novo mesto Katja Jakljevič, pa jim je predstavila predelavo in različne sadne izdelke. Otvoritve sadjarske razstave sta se udeležili tudi metliška županja Martina Legan Janžekovič in vodja oddelka za kmetijsko svetovanje na KGZS Novo mesto mag. Zdenka Kramar. V petek zvečer so ljubitelji zeliščarstva prisluhnili zanimivemu predavanju na temo zelišč.

Sobotno dopoldne je bilo precej pestro in živahno, saj so se obiskovalci poleg razstave sadja, lahko sprehodili še na tržnici Darovi jeseni. Na stojnicah so se predstavili lokalni ponudniki, ki so ponujali lončene izdelke, čili omake, domača jabolka in sok, sladice, penine, zeliščne čaje in med, marmelade, sadno drevje, itd. Mestni trg v Metliki je dišal po belokranjski pogači in jabolčnem zavitku, za kar so poskrbele kmečke ženske iz metliškega društva. Trg je s pozitivno energijo napolnilo tudi otroško petje in ples, saj je nastopila Otroška folklorna skupina Ivan Navratil.

Razstavo sadja si je v treh dneh ogledalo kar nekaj obiskovalcev, ki so bili navdušeni in se že veselijo razstave, ki bo v Metliki zopet leta 2026.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj