Na vsebino

Razstava Špele Brinc v knjižnici

V torek, 19. septembra, smo v Knjižnici Črnomelj pričeli z novo, že 7. sezono mesečnih razstav, ki potekajo v sklopu likovnega natečaja Talenti - razstave mladih likovnikov v knjižnici. Svoja dela je na ogled postavila Špela Brinc, dijakinja 1. letnika gimnazije na Srednji šoli Črnomelj.

Špela se je nekoliko bolj posvetila risanju in slikanju ob prehodu iz podružnične šole v Gribljah na OŠ Loka. Njeni najljubši motivi pri ustvarjanju so narava in različni predmeti. V preteklem šolskem letu se je udeležila likovnega natečaja extempore, na natečaju Evropa v šoli pa je zasedla prvo mesto.

Na odprtju sta o razstavljenih delih spregovorila akademski slikar Robert Lozar in profesorica likovne umetnosti Špela Vraničar, tudi Špelina mentorica v OŠ Loka.

Do konca šolskega leta se nam bo na mesečnih razstavah s svojimi likovnimi deli predstavilo še sedem mladih talentov. Slednje je strokovna komisija v sestavi akademski slikar Robert Lozar ter prof. lik. umetnosti Špela Vraničar in Jasmina Strugar, izbrala na podlagi prijave likovnih del na razpisu, ki je bil objavljen spomladi.

Dogodek je z izbranima skladbama popestrila mlada in uspešna flavtistka Ana Avguštin, ki se pod mentorstvom prof. Mojce Rebolj uči na Glasbeni šoli Črnomelj.

Razstavljena dela bodo za ogled na voljo v prostorih knjižnice do 13. oktobra.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj