Na vsebino

Semič v starih cajtih (240)

Fotografija neznanega avtorja je nastala verjetno pred prvo svetovno vojno, saj na njej še ni orlovskega prosvetnega doma (pozneje Kulturnega doma Jožeta Mihelčiča), ki so ga začeli graditi leta 1920. Fotograf jo je posnel z južne strani Semiča, verjetno iz zvonika Mihelove cerkve.

Pred cerkvjo Sv. Štefana v Semiču lepo vidimo stari farovž in pod njim obsežen farovški vinograd, nad njim pa farovško zidanico (danes hotel Smuk). Kapelica na levi spodnji tretjini fotografije, je stala na razpotju poti proti Vavpči vasi in proti Mihelovi cerkvi. Danes stoji v neposredni bližini nekdanje kapelice Šprajcerjeva hiša (nekdanja Štricljeva hiša). Pot na spodnjem levem delu fotografije je vodila mimo Mihelove cerkve proti kužnemu znamenju. Tam se je razcepila proti Trati, Mladici in Vinjemu Vrhu (Vinska cesta).

Zanimiv je tudi pogled na izobilje kamenja v okolici Semiča in na pobočje Smuka s smuško kapelico ter delno golim vrhom nad njo.

Vir: Semič v starih cajtih

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj