Na vsebino

Skupni dolenjsko-belokranjski občinski upravi se pridružuje še Metlika

Foto: arhiv
Foto: arhiv

Metliški občinski svetniki so na včerajšnji seji potrdili odlok o ustanovitvi skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine, ki se ji bodo s 1. januarjem pridružile vse tri belokranjske občine. Posledično so sprejeli tudi odlok o prenehanju dosedanjega skupnega organa Medobčinska inšpekcija in redarstvo občin Bele krajine.

Nova skupna uprava bo opravljala upravne, strokovne, pospeševalne in razvojne naloge občinskih uprav občin ustanoviteljic ter naloge v zvezi z zagotavljanjem javnih služb, ki jih občine ustanoviteljice s svojimi akti prenesejo na skupno upravo. Ta bo obsegala področja inšpekcijskega nadzora, občinskega redarstva, pravne službe, civilne zaščite in požarnega varstva, urejanja prometa, urejanja prostora ter informatike.

Svetniki so v nadaljevanju sprejeli odlok o spremembah in dopolnitvah za Gospodarsko cono Gradac, s katerim se razširja območje 1. faze in dopustnost gradnje z nivojskim prehodom ter potrdili letni program športa v občini za 2024.

Strinjali so se tudi s predlogom občinskega proračuna za prihodnje leto ter potrdili sklep o določitvi skupne vrednosti pravnih poslov, ki niso predvideni v veljavnem načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem občine za leto 2024.

Sprejeli so še informacijo o stanju komunalne opreme po naseljih in ulicah na območju metliške občine za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča v letu 2024 ter potrdili vrednost točke za izračun nadomestila v prihodnjem letu.

V okviru kadrovskih zadev so imenovali po tri predstavnike v svete javnih zavodov osnovnih šol Podzemelj in Metlika ter Otroškega vrtca Metlika, so še sporočili z metliške občine.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj