Na vsebino

Slovesnost ob prazniku KS Suhor

Ob prazniku Krajevne skupnosti Suhor so včeraj namenu predali preplasteno in razširjeno cesto proti pokopališču sv. Jakob na Suhorju. Vrednost del na 280 metrov dolgem odseku ceste, kjer so na določenih mestih izvedli lokalne globinske sanacije, je znašala 54.304 evrov. Krajevna skupnost Suhor je prispevala 10.000 evrov, preostanek sredstev je zagotovila Občina Metlika.

Po otvoritvi ceste je v prosvetnem domu potekala slovesnost ob prazniku Krajevne skupnosti Suhor. 26. novembra 1942 so namreč slovenski in hrvaški partizani uničili belogradistično postojanko na Suhorju, ki je štela 127 belogardistov in 35 Italijanov. V spomin na te dogodke od leta 1955 praznuje Občina Metlika svoj občinski praznik, prav tako na ta dan praznuje svoj praznik Krajevna skupnost Suhor.

Zbrane na slovesnosti so nagovorili predsednik sveta KS Suhor Marko Žlogar, metliška županja Martina Legan Janžekovič, predsednik Krajevnega odbora Zveze borcev za vrednote NOB Suhor Iztok Kočevar in predstavnik skupnosti borcev Cankarjeve brigade Ivan Cankar Boris Hren.

Prireditev so s plesom in petjem polepšali otroci Podružnične šole Suhor in Metliška folklorna skupina Ivan Navratil.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj