Na vsebino

Slovo od Zvoneta Vidmarja

Zvone Vidmar (1950 - 2024)

Zvone je stopil v gasilske vrste v PGD Semič že davnega leta 1969. Izobraževanje in posledično naziv nižji gasilski častnik je pridobil leta 1972. Ker pa je bil Zvone dejaven na več področjih javnega življenja v Semiču je gasilstvo začasno postavil na stranski tir. Čas pa je prinesel svoje ...

Družina Vidmar kupi hiško pod svetim Primožem, na pobočju Semeniča za aktivno preživljanje prostega časa za oddih in čudovit razgled na dolino Spodnjih Gorenjc in večji del Bele krajine.
Prav v tej dolini domujemo in delujemo gasilci PGD Kot-Brezje, kjer je dogajanje težko spregledati. To sta opazila in priskočila na pomoč tudi Zvone in Sonja – hvala vama! Snujejo se poznanstva, kolegialnost in formira se ekipa starejših gasilcev – veteranov. Zvone postane član te ekipe in hkrati gasilec PGD Kot-Brezje leta 2009. Z ekipo veteranov se je kar štirikrat udeležil državnega tekmovanja, z dobrimi, za nas odličnimi rezultati.

Tovariš Zvone je bil človek s katerim je bilo druženje, treniranje in tekmovanje lepo, prijetno. Ob različnih dogodkih, rezultatih, je znal na svojevrsten način umirjati strasti, prav tako spravljati v dobro voljo vse nas. Dejaven je bil na vseh naših prireditvah, še posebej kot mojster žara.

Leta 2013 je postal član upravnega odbora našega društva in prav tako prevzel funkcijo predsednika za starejše gasilce pri Gasilski zvezi Semič. Le-ta se žal končuje z njegovim preranim odhodom. Bolezen mu je preprečila tudi udeležitev na lanskem državnem tekmovanju veteranov, vendar se je uspeha kljub temu zelo razveselil.

Zvone je za svoje delo prejel naslednja odlikovanja:
– plaketo gasilskega veterana (2017),
– priznanje gasilske zveze III. stopnje (2018),
– značko za 50-letno delo (2019).

Ko se človek za vedno poslovi, ostanejo spomini, dobra dejanja in njegove besede. Zvone je bil člen, ki je bil pomemben in je doprinesel zdrav tekmovalni duh v ekipo veteranov. S tem so prišli tudi dobri rezultati. Poudarjal je pomembnost povezovanja med generacijami kar je ključnega pomena za vsako živo društvo.

Za vsak najmanjši doprinos k delovanju in izvršitvi zastavljenih ciljev PGD Kot-Brezje se mu vsi člani najlepše zahvaljujemo.

V imenu PGD Kot-Brezje in Gasilske zveze Semič izrekamo iskreno sožalje njegovi ženi Sonji in hčerki Tjaši z družino.

Z gasilskim pozdravom,
»V službi ljudstva, na pomoč!«

Vir: PGD Kot-Brezje

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj