Na vsebino

Srečanje članov Društva diabetikov Metlika na Gornji Lokvici

V sredo smo se člani Društva diabetikov Metlika (DDM) zbrali na Turistični kmetiji Matkovič v Gornji Lokvici. V noši nas je pričakala gospa Duška Matkovič ter nam postregla z aperitivom in pogačo. Zaželela nam je prijetno druženje, obilo zdravja in vse najlepše v novem letu.

Predsednik društva Slavo Prevalšek je pozdravil jubilante in vodstvo DDM. Vsem jubilantom je zaželel veliko zdravja in še boljšega sodelovanja v novem letu. Podal je povzetek dela v letu 2023: družili smo se v Metliki in na morju, organizirali smo predavanja, izlet na Gorenjsko, piknik na Prilozju, Hrastarjev pohod, obeležili svetovni dan diabetikov, povečali število članov in izvedli srečanje jubilantov 70- in 80-letnikov. Leto 2023 bomo torej končali uspešno.

Ker smo bili tako delovni, nas je presenetil sv. Miklavž. Prinesel nam je dobre bonbone. Veseli smo bili kot majhni otroci. Ko je to videl Miklavž, nam je zaigral na orglice in zapel.

Postreženi smo bili z dobro juho, pečenim odojkom, prilogami in sladico. Kramljali smo tako intenzivno, da je bilo kot v čebelnjaku.

Na koncu smo si zaželeli vse lepo v letu 2024 in se razšli.

Vir: Društvo diabetikov Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj