Na vsebino

Stara Metlika (100)

Juš Mihelčič:

Če pogledaš bolj pozorno sliko, boš videl, da je skoraj ni familije v Metliki, da bi ne imela nekoga pri folklori. Celo družina Zupanič je bila cela zraven. Ljudski belokranjski plesi so se plesali v Metliki od vavek. Tako je bil Tati Zupanič plesalec in muzikant, Mama Marica vojarinka in vodja folklore, Branka in Mladen sta plesala in igrala v tamburaškem orkestru. Branka je bila tudi vojarinka.

Fotografija je last Branke Moškon.

Alenka Mežnaršič:

Darček Flajšman, Barica Urh,Janez Horvat, Marija Štupar,Silvek Mihelčič, Dušica Guštin, Tone Horvat, Alenka Mežnaršič, Mladen Županič, Darinka Žist, Gršič Jože, ?, Tone ?, Martina Jug, Silva Dular, Jože Pirkovič, Darja Mežnaršič, Ivek Jerina, Branka Županič, sedita Branko in Marica Županič.

Juš Mihelčič:

Super Alenka, bolj točno pa bi bilo od Martine Jug naprej, Sonja Flejšman, Silva Dular, Jože Pirkovič, Majda Mežnaršič, Ivek Jerina in Branka Zupanič.

Alenka Mažnaršič:

Tiste do Jožeta Gršiča ne morem, pa tudi za Sonjo nisem sigurna. Leta delajo svoje dragi Juš.Skoraj bi rekla, da je Zinka Matetova-Simonič?

Vir: Stara Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj