Na vsebino

Stare otroške knjige in delavnica za otroke

V čitalnici knjižnice Črnomelj je že od 23. januarja 2017 na ogled postavljena razstava starih otroških knjig in igrač z naslovom Razigrane besede. Gradivo za razstavo smo ob obletnici rojstva Otona Župančiča pripravili v sodelovanju z Antikvariatom Glavan iz Ljubljane.

Zato smo v okviru projekta Moje zimske počitnice v Knjižnici Črnomelj včeraj za otroke pripravili voden ogled in pogovor ob razstavi in ga nato nadaljevali z likovno delavnico. Na ogled razstave in na delavnico sta prišla samo dva počitnikarja, Anže in Kaja, a kljub temu sta se ustvarjalno in z veliko vnemo lotila dela. Otroka sta z izrezanimi črkami iz časopisov sestavila naslov svoje najljubše knjige: Jure Kvak-Kvak in Vražja nogometna druščina.

Med ustvarjanjem smo uživali in se pogovarjali o knjigah za otroke nekoč in danes. Ugotovili smo, da so današnje knjige lepše in bogatejše z ilustracijami, da pa so stare zanimive in drugačne ter da moramo zanje skrbeti in jih ohraniti za prihodnje čase.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj