Na vsebino

Število aktivnih primerov okužbe v državi raste, pri nas pada

V četrtek je bilo ob 1771 PCR-testiranjih potrjenih 144 okužb. Pozitivnih je bilo 8,1 odstotka izvidov.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je v slovenskih bolnišnicah hospitaliziranih 29 bolnikov s covidom-19, eden več kot dan pred tem. Zdravljenje na oddelkih za intenzivno nego potrebuje sedem bolnikov, eden manj. Včeraj je umrla ena oseba s covidno boleznijo.

Trenutno je v državi po ocenah NIJZ aktivnih 1379 primerov okužb. 14-dnevna incidenca znaša 64, sedemdnevno povprečje števila potrjenih okužb pa se je zvišalo na 116.

V Beli krajini včeraj, tako kot v sredo, niso potrdili nobenega primera okužbe.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v Beli krajini 17 aktivnih primerov okužbe: Črnomelj 13, Metlika 1, Semič 3.

NIJZ objavil tretjo različico aplikacije za preverjanje pogojev PCT

Z NIJZ-ja so sporočili, da so v četrtek zvečer objavili novo različico mobilne aplikacije za preverjanje izpolnjevanja pogojev PCT. Ta z odčitavanjem QR-kode evropskega digitalnega potrdila uporabniku posreduje podatek o izpolnjevanju PCT-pogoja, odčitata se tudi osebno ime in letnica rojstva osebe. Gre za tretjo različico aplikacije, ki jo je NIJZ objavil v zadnjih tednih. Prvo različico aplikacije so objavili 23. julija, dan po tem, ko je vlada sklenila, da morajo organizatorji dogodkov pri udeležencih preverjati izpolnjevanje pogojev prebolevnosti, cepljenosti in testiranja.

Vir: STA, MMC, Sledilnik covid-19
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj