Na vsebino

Število okužb pada ...

Včeraj je bilo v državi potrjenih potrjenih 2267 okužb, v Beli krajini pa 16 (Črnomelj 7, Metlika 9, podatek za Semič ni zabeležen v Covid-19 sledilniku). V Beli krajini imamo tako po zadnjih podatkih 1014 aktivnih primerov.

Jutri sledi občutno sproščanje ukrepov – z izjemo kritičnih dejavnostih se PCT-pogoja ne bo več preverjalo, ukinja se brezplačno testiranje s hitrimi testi, prav tako je konec samotestiranja v šolah.

Potrošnikom in zaposlenim tako ne bo treba več dokazovati pogoja PCT ob vstopu v podjetja, prodajalne ali trgovske centre, gostinske lokale ali pri koriščenju različnih storitvenih dejavnosti in v nastanitvenih obratih, kot so hoteli in apartmaji.

Ob tem v trgovinah in pri ponudnikih storitev ne bo več omejitve dovoljenega števila ljudi v prostoru, brez omejitev bo potekala priprava, prevzem, strežba in uživanje hrane in pijače, ukinja se tudi omejitev delovnega časa. Odpirajo se tudi nočni klubi in diskoteke.

Nošenje zaščitnih mask sicer ostaja obvezno v zaprtih javnih prostorih in v javnem prometu.

Vir: Covid-19 sledilnik /MMC TV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj