Na vsebino

Strojniki in oblikovalci kovin na ekskurziji od Vipave do Trsta

Dijaki 2., 3. in 4. letnika programa strojni tehnik ter 2. in 3. letnika oblikovalec kovin SŠ Črnomelj so v okviru interesnih dejavnosti s kulturnega področja konec minulega tedna spoznavali Slovenijo od Vipave do Trsta.

Prvi postanek je bil v Vipavskem Križu, kjer smo prisluhnili zanimivim zgodbam o Turkih, Napoleonovih vojakih, Trubarju in Janezu Svetokriškem. Sledil je ogled samostana na Kostanjevici pri Novi Gorici. Tam se nahajata Škrabčeva knjižnica in grobnica Burbonov. Po kosilu smo si ogledali muzej SMO v Špetru ter se sprehodili skozi Čedad. Noč smo preživeli v Sežani, ki nam je bila izhodišče ogledov drugega dne.

V petek smo se po zajtrku najprej ustavili v Tomaju na Kosovelovi domačiji ter se nato ponovno odpravili v Italijo. Fantje so se sprehodili po grajskih sobanah gradu Miramar, sledil je ogled mestnega središča Trsta, po kosilu pa smo obiskali še Rižarno.

Dijaki so se domov vrnili polni novih spoznanj, spremljevalne profesorice Betka, Mateja in Jelena pa zadovoljne, saj so bili dijaki vzorni, spoštljivi in deležni pohval, kamor koli smo prišli. Z veseljem jih še kam peljemo!

Vir: Srednja šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj