Na vsebino

Strokovni obisk prijateljske OŠ Dragan Kovačević iz Beograda

Na tridnevni strokovni obisk v Belo krajino v času od 3. do 5. aprila 2018 so na povabilo ravnatelja Matjaža Bariča prišli strokovni delavci OŠ Dragan Kovačević iz Beograda, dr. Zorica Popović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije ter profesorici dr. Branka Jablan in dr. Vesna Vučinić iz Fakultete za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerze iz Beograda.

Goste iz Srbije smo seznanili s šolskim sistemom v Sloveniji, predvsem na področju posebnih potreb. Predstavili smo jim strokovno delo, primere dobre prakse, projekte: Center za strokovno pomoč in podporo, Program dodatnega usposabljanja, Svetovalnico. Še posebej so bili presenečeni nad našo mobilno aplikacijo Mojkomunikator. Ogledali so si tudi razvojni oddelek v Vrtcu Črnomelj in VDC Črnomelj ter se tako seznanili s celotno vertikalo skrbi za osebe s posebnimi potrebami.

Prijatelje iz Srbije smo spoznali tudi s turističnimi in kulturnimi zanimivostmi Bele krajine. Na tem mestu se zahvaljujemo Zdravku Vukčeviču, ki je gostom predstavil cerkev Sv. Petra in Pavla v Miličih, Janezu Weissu, ki je predstavil zgodovino Uskokov, Niku Miliču iz Adlešičev za pogostitev in Jožetu Prusu, ki je goste na prisrčen in poučen način seznanil z vrhunskimi vini.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj