Na vsebino

Svetovni dan duševnega zdravja - 10. oktober

10. oktober je svetovna zdravstvena organizacija (WHO) razglasila za svetovni dan duševnega zdravja z namenom promocije duševnega zdravja in spodbujanja prizadevanj za boljše duševno zdravje. Vodilna tema letošnjega dneva je: Duševno zdravje za vse; večji vložek boljša dostopnost; vsi-povsod. Več tukaj.

Letos odpira vprašanje duševnega zdravja v smislu naložb/vložka in boljše dostopnosti do služb. Duševno zdravje naj bo realnost za vse – za vsakogar in povsod. Zato je vlaganje v duševno zdravje najbolj pomembno, še posebej zdaj v času Covida 19. V času, ko je duševnih stisk vse več tudi zaradi okoliščin zdravstvene krize, je potrebno omogočiti neposreden in dejanski dostop do pomoči in podpore.

Na ŠENT-u bomo investirali v duševno zdravje preko gibanja na svežem zraku, ki je dostopno vsem brez večjih finančnih vložkov. Duševno zdravje, bi prav tako moralo biti dostopno vsem in je naša osnovna pravica, zato pa je vanj potrebno vlagati/investirati.

Letošnje praznovanje svetovnega dneva duševnega zdravja posebno, zaradi specifičnih razmer povezanih s COVID 19, bodo tudi akcije temu prilagojene oziroma izvedene v skladu s priporočili NIJZ.

ŠENT-ovo geslo letošnjega svetovnega dneva duševnega zdravja se glasi: »VASE INVESTIRAJ – DUŠEVNO ZDRAVJE PROFITIRAJ«

Vir: ŠENT Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj