Na vsebino

Sveže številke: tudi danes potrdili 13 novih okužb s koronavirusom

Po zadnjih podatkih na vladni strani so v soboto potrdili še 13 novih primerov okužbe s koronavirusom. V soboto so umrle štiri osebe, skupno se je tako številka umrlih povzpela na 74. V sobto so opravili 685 testiranj.

Hospitaliziranih je 90 oseb, 26 jih je na intenzivni negi. IZ bolnišnice so včeraj odpustili dve osebi. V primerjavi s petkovimi podatki so hospitalizirane štiri osebe manj, prav tako je oseba manj na intenzivni negi.

Nov teden v znamenju rahlanja ukrepov

Slovenija je v zadnjih dneh začela tudi z nekaterimi rahljanji ukrepov glede omejitve gibanja. V ponedeljek se odpirajo tehnični pregledi in ostale storitve, povezane z registracijo motornih vozil. Kaj vse se odpira jutri, preverite tukaj.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je včeraj poudaril, da naj ljudje ne hitijo vsi naenkrat z urejanjem prometnih dovoljenj in preostalih stvari, povezanih z registracijo, saj je veljavnost vsem podaljšana do 16. junija.

Znano je tudi, da bo letos odpadlo nacionalno preverjanja znanja (NPZ) za 6. in 9. razrede osnovne šole. Poklicna in splošna matura se bosta začeli 30. maja s pisnim izpitom iz angleškega jezika.

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj