Na vsebino

Tamburaški orkester KUD Dobreč Dragatuš v Cankarjevem domu

Tradicionalni Gala koncert Radia Ognjišče, ki ga prirejajo ob obletnici začetka oddajanja (28. 11. 1994), je bil danes ob 15. in 19. uri. Tudi tokrat je bil program nekaj posebnega, saj je bil spremljevalni orkester vseh 18 izvajalcev Tamburaški orkester KUD Dobreč iz Dragatuša, ki prav letos slavi 20 let svojega dela.

Tamburaški orkester KUD Dobreč Dragatuš sestavlja 20 mladih glasbenikov. Od ustanovitve leta 1997 pa do leta 2013 je orkester strokovno vodil Anton Grahek. Leta 2013 pa je vodenje prevzel Gregor Zagorc, ki je zaključil Akademijo za glasbo v Novem Sadu, smer kompozicija in dirigiranje.

Tamburaški orkester Dobreč je na srečanjih tamburašev in mandolinistov Slovenije v zadnjih devetih letih prejel devet zlatih priznanj in bil osemkrat zapored proglašen za najboljši tamburaški orkester v Sloveniji. Letos pripravlja novo zgoščenko. Izšla bo konec leta ob slavnosti prireditvi 20. obletnice delovanja KUD Dobreč Dragatuš, ki bo v soboto, 2. decembra 2017, v Športni dvorani OŠ Mirana Jarca v Črnomlju.

Tamburaški orkester KUD Dobreč je v svojih 20 letih dosegel nepredstavljive dosežke, kar ni uspelo še nobenemu na področju tamburaštva v Sloveniji. Ponosni smo, da se je orkester, ki prihaja iz prelepe Bele krajine, najboljši tamburaški orkester v Sloveniji in tudi eden vodilnih tamburaških orkestrov v Evropi, odzval našemu vabilu na Gala koncert Radia Ognjišče.

Utrinke s koncerta si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Radio Ognjišče

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj