Na vsebino

Teden otroka v semiški občini

S predstavitvijo knjige Palček Migetalček in čarobni čeveljčki, se je tudi v semiški občini začel teden otroka, ki bo tradicionalno ponudil možnosti za razmislek o vprašanjih, ki se v povezavi z otroki porajajo staršem, skrbnikom, zagovornikom in učiteljem, pa tudi o tistih, ki jih imajo otroci sami. Osrednja tema tedna, ki je program Zveze prijateljev mladine Slovenije, je radovednost.

Navdih za zgodbo je avtorica Vesna Draginc dobila na podlagi življenjskih zgodb, s katerimi se je srečevala tako v osebnem kot profesionalnem življenju. Po poklicu je magistra socialnega dela, ki je praktično vso svojo poklicno kariero predana in obdana z ljudmi. Knjiga nagovori mlajše in tudi nekoliko starejše otroke, da je vedno nekje nekdo, ki se mu lahko zaupamo, se z njim pogovorimo in nam bo pomagal. Če smo slabe volje in imamo težave, je o tem potrebno spregovoriti. Sporočilo, ki ga nosi palček je, da nam bo vedno nekdo pomagal, samo spregovoriti moramo.

Avtorica je v pripoved in pogovor vešče vključila otroke, ki so z veseljem sodelovali. Na koncu so bili deležni tudi presenečenja, s katerim so lahko doma nadaljevali pravljični večer.

Danes ob 17.30 uri vabljeni v Kulturni center Semič na motivacijsko predavanje Sanele Banović z naslovom Spodbude.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš novina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj