Na vsebino

Tehnični dan: Osnove računalništva

Učenci tretjih razredov OŠ Loka Črnomelj so se letos v okviru tehničnega dne spoznavali z osnovami računalništva. Učenci 3.a (10. 11. 2024) in učenci 3.b (13. 5. 2024) so predhodno pri likovni umetnosti izdelali vsak svoj prenosni računalnik iz kartona ter tipkovnico, na kateri smo pravilno označili razporeditev črk, številk in drugih posebnih znakov ter se tako dobro spoznali s tipkovnico.

V računalniški učilnici so nato v urejevalniku besedil Word natipkali besedilo, v programu Slikar pa so narisali sliko. Naučili so se kako urejati zapis, prilepiti izdelano sliko ter shraniti dokument.

Dan nam je minil kot bi mignil, saj smo preživeli zanimiv in poučen tehnični dan.

Učenec Luc Vrščaj iz 3.a je napisal tako:

“V petek smo imeli tehniški dan. Z učiteljico smo šli na Osnovno šolo Loka. Obiskali smo računalniško sobo. Tam je bilo 18 računalnikov. Najbolj je bila zanimiva igrica Slikar. Pri delu smo uporabljali tipkovnico in miško. V wordu smo pisali besedilo Jež. Malo smo se še igrali. Potem smo zaključili dan.

Lepo mi je bilo v računalniški sobi in nikoli ne bom to pozabil.”

Vir: OŠ Loka Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj