Na vsebino

48. zbor članov Mikološke zveze Slovenije

V soboto je Belokranjsko gobarsko društvo v Kulturnem centru Semič gostilo 48. redni letni volilni zbor članov Mikološke zveze Slovenije (MZS). Prisotne sta najprej pozdravila predsednica društva dr. Iva Konda in predsednik MZS Amadeo Dolenc. Sledila je seja po predvidenem dnevnem redu.

Letošnje leto je volilno leto. Izvoljeni so bili novi člani v organe MZS. Če izpostavimo le območje Dolenjske in Bele krajine, so v organih MZS Mitja Novak in Črt Šuštar kot člana Mikološke komisije, oba prihajata iz Gobarskega društva Novo mesto, ter dr. Iva Konda kot podpredsednica MZS, Belokranjsko gobarsko društvo.

Podeljeni sta bili jubilejni priznanji za delovanje v MZS, in sicer Gobarskemu društvu Bisernica Celje in Gobarskemu mikološkemu društvu IG.

Za dolgoletno predanost in strokovno delo na področju amaterske mikologije pa je najvišji naziv "determinator mentor" prejel Mitja Novak, član GD Novo mesto.

Iskrene čestitke vsem prejemnikom.

Sledilo je druženje z ogledom Muzejske hiše Semič in Učnega vrta dr. Derganca v Semiču.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj