Na vsebino

Zaključek osme sezone Župančičeve bralne značke v DSO Črnomelj

V sredo, 22. maja, smo uspešno zaključili že osmo sezono Župančičeve bralne značke, ki jo organizira Knjižnica Črnomelj v sodelovanju z Domom starejših občanov Črnomelj.

Župančičeva bralna značka je namenjena spodbujanju branja in dvigu bralne kulture med odraslimi. Stanovalce in zaposlene v DSO Črnomelj, katerim je projekt namenjen, nagovarjamo k branju s posebej izbranimi naslovi. Na bralni seznam, ki ga pripravimo v Knjižnici Črnomelj, smo uvrstili 75 del; 30 enot slovenskega leposlovja, 30 enot tujega leposlovja, 10 enot strokovne literature in 5 enot domoznanskega gradiva. Za osvojitev bralne značke je bilo potrebno prebrati 5 knjig s seznama. Bralno značko, ki je potekala od novembra 2023 do maja 2024, je osvojilo 36 bralcev, ki so prebrali 180 knjig. Vsi sodelujoči so prejeli priznanja in drobno pozornost. Priznanja je oblikoval Roland Plut.

Zbrane na prireditvi sta pozdravili direktorica Knjižnice Črnomelj, ga. Anja Panjan, ki se je vsem sodelujočim zahvalila za sodelovanje in jih povabila k sodelovanju tudi v prihodnje in ga. Alenka Vipavec Mahmutović, namestnica direktorice za področje zdravstvene nege in oskrbe.

Za odlično vzdušje in čudovit program na prireditvi sta poskrbeli mlajša in starejša folklorna skupina Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj. Obe skupini uspešno vodita mentorici Bernarda Starašinič in Katja Kocjan Plut.

Za presenečenje pa so poskrbeli tudi stanovalci, ki so se vsem prisotnim zahvalili z glasno zapeto belokranjsko pesmijo Pastirče mlado.

Naši gostitelji, ki so zelo prijazni, so poskrbeli za odlično pogostitev, prijeten klepet in druženje.

Hvala vsem za sodelovanje pri Župančičevi bralni znački in prijazno vabljeni k sodelovanju in branju v novi sezoni.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj