Na vsebino

Topaloviči ta konec tedna na obisku v Metliki in Črnomlju

Kultna družina Topalović, iz manjšega srbskega kraja iz leta 1935, je bila ta konec tedna na obisku v Metliki in Črnomlju. Naj vas samo spomnimo, da gre za družino, v kateri živi pet moških generacij, ki se ukvarjajo s prodajo pogrebne opreme in seveda pogrebno službo. Kot prava družina se tudi oni kregajo glede nasledstva pravkar preminulega Pantelije Topalovića, ustanovitelja družinske pogrebne družbe.

Najmlajši član Mirko namerava opustiti družinski posel, želi se ukvarjati z nečim bolj častnim, rad pa bi se tudi poročil s Kristino, ki pa ga ne ljubi. Njen oče, Bili Piton, poslovno sodeluje z družino Topalović in to tako, da izkopava stare krste in jih prodava njim. Ti jih očistijo in prelakirajo ter prodajo kot nove. Za nasledstvo preminulega Pantelije je zainteresiran tudi Bili, saj so mu Topalovići dolžni denar. Obenem nagovarja Mirka, da se pokaže kot človek in vzame svoj del dediščine, še preden se poroči s Kristino.

Kristina pa je zaljubljena v Đenko, najboljšega Mirkovega prijatelja, filmskega ustvarjalca, ki je visoko nad malomeščansko moralo.

Tako, na kratko ... Samo, da veste koga smo imeli na obisku (na fotografiji metliški Topalovići in ožji prijatelji družine).

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj