Na vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk v Hiši dobrot Bele krajine

18. novembra 2022 praznujemo dan slovenske hrane in v Sloveniji izvajamo že dvanajsti Tradicionalni slovenski zajtrk. Tudi mi želimo, da bi bil letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk za otroke prav poseben praznik. Osrednja tema je mleko in mlečni izdelki in zato tudi letošnji slogan »Zajtrk z mlekom – super dan!«

Prav zato smo tudi v Hiši dobrot Bele krajine gostili otroke Vrtca Metlika ter jim dan prej, v četrtek, 17.11.2022, pripravili pristen domač tradicionalni zajtrk.

Pogovarjali smo se o Hiši dobrot Bele krajine, o lokalno pridelani hrani, o pomembnosti samooskrbe in naših lokalnih kmetij, o čebelah in čebelarstvu. Na kruh, ki ga je za nas spekla Mojca Kramarič iz Domačih dobrot Mojca, smo si namazali maslo Zlati Ghee, med Čebelarstva Veselič in marmelado Kmetije Pavlovič. Za jabolka je poskrbelo Sadjarstvo Škof, za jogurt Kmetija Štrucelj in za komarčkov sok Zeliščna kmetija pod Hrelenom. Otroci so z novim znanjem zadovoljni odšli nazaj v vrtec, mi pa se hkrati zahvaljujemo vodstvu in vzgojiteljicama za sodelovanje.

Menimo, da je z ozaveščanjem o pomembnosti lokalno pridelane hrane potrebno začeti v najzgodnejšem obdobju.

Ob tej priložnosti pa vas vabimo danes, v petek, 18. novembra, v Hišo dobrot Bele krajine, kjer ob nakupu prejmete še mini med in sveže domače jabolko.

Vir: Hiša Dobrot Bele krajine
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj