Na vsebino

Tris Kanižarica v sklopu projekta v upravljanje RIC-u Bela krajina

Poslovna cona Tris Kanižarica. Foto: A.R.
Poslovna cona Tris Kanižarica. Foto: A.R.

Občina Črnomelj je z izbranim izvajalcem RIC Bela krajina v sklopu tretjega dela infrastrukturnega urejanja poslovne cone Tris Kanižarica, pričela z izvajanjem storitev v podporo delovanja poslovne cone. Storitev v vrednosti okoli 50.000 evrov je že v izvajanju, skozi aktivnosti pa bodo izvajalci uresničevali zastavljene cilje in ukrepe, ki so navedeni v viziji razvoja poslovne cone Kanižarica.

Spodnje aktivnosti bodo v podporo delovanja poslovni coni, medsebojnemu povezovanju podjetij v poslovni coni in iskanju novih podjetij za vstop v poslovni coni:

  • Vzpostavitev upravnega organa, nastavitev in oblikovanje pravnega okvirja delovanja in oblikovan poslovnik.
  • Vzpostavitev sistema upravljanja in določitev nalog upravljavca.
  • Organiziranje tematskih dogodkov za mreženje med podjetji in lokalno skupnostjo.
  • Nastavitev skupnih izobraževanj in usposabljanj za podjetja.
  • Sodelovanje z izobraževalnim sistemom (šolami, univerzami, inštituti) za spodbujanje izobraževanja in razvoja kadrov na področjih, ki so pomembna za podjetja v poslovni coni.
  • Izvajanje promocijskih aktivnosti za prepoznavnost in privlačnost Poslovne cone TRIS Kanižarica in vzdrževanje in dopolnjevanje spletne strani.
  • Vzpostavljanje prostorskih in infrastrukturnih pogojev za razvoj malega gospodarstva in obrtnih dejavnosti.
  • Privabljanje naložb in podjetij v cono. Podjetja, ki so potencialni vstopniki v poslovno cono morajo biti usmerjena v dejavnosti, ki ustvarjajo pozitivne učinke za razvoj okolja, ki je stabilno in urejeno ter ne škodujejo okolju.

Projekt se izvaja v okviru načrta za okrevanje in odpornost, razvojno področje C3: Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponenta K2: Dvig produktivnosti, prijazno poslovno okolje za investitorje in investicija D: Zagotavljanje inovativnih ekosistemov ekonomsko-poslovne infrastrukture.

Naložbo financira Evropska unija.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj