Na vsebino

Tudi hruške je vrglo iz naravnega ritma

Čeprav je jesen tik pred vrati in se barve drevesnih listov iz zelenih že prevešajo v jesensko rumene odtenke, ponekod cvetijo sadna drevesa. Včeraj smo objavili fotografije cvetočih češenj v Semiču, danes pa nam je Drago Kasun poslal fotografije majhnih hruškic, ki rastejo na Doblički Gori. Pravi, da so bile v začetku poletja na drevesu samo tri, zdaj pa jih kvišku sili okrog 30.

Nestabilno vreme z nestabilnimi temperaturami je drevesom porušilo ravnovesje. Drevesa so 'pocvetela' zaradi visokih temperatur, ki so jih vrgle iz naravnega ritma. Jesensko cvetenje po ocenah strokovnjakov sicer ni pogost pojav, niti se ne pojavi pri vseh vrstah sadja. Čeprav je jesensko cvetenje prijetno na pogled, pa od njega ni preveč koristi. Čebele se namreč že pripravljajo na zimo, nabiranje medu pa se tako počasi končuje. Jesensko cvetenje tudi pomeni, da bodo imela ta sadna drevesa v naslednjem letu manjši pridelek.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj