Na vsebino

Turistična oživitev križniške komende v Metliki

Projekt Srebrni dvor ponuja nov turistični program Preteklost komende, s katerim želi turistično oživeti Križniško komendo, eno najstarejših zgradb v Beli krajini. Dom starejših občanov Metlika je s partnerji pripravil vodeno in digitalno predstavitev zgodovine komende ter zgibanko o zgodovini komende v slovenskem in angleškem jeziku.

Ta teden so končali s snemanjem gradiva za digitalno predstavitev turističnih znamenitosti Metlike in okolice, kot je belokranjska noša, izdelovanje vodomca iz gline in belokranjskih pisanic z voskom. Z vzpostavitvijo turističnega programa želijo v mogočno dvonadstropno križniško komendo nekdanjega nemškega viteškega reda iz 13. stoletja pritegniti tudi turiste.

V prenovljeni stavbi komende v Centru aktivnosti-Srebrni dvor že skoraj eno leto vsak dopoldan od ponedeljka do petka potekajo različne aktivnosti družabništva ter medgeneracijske, ustvarjalne in zdravstvene delavnice za starejše in telesno prizadete iz črnomaljske, metliške in semiške občine. Projekt je sofinanciran v okviru izvajanja Strategije LAS Dolenjska in Bela krajina iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Vir: DSO Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj