Na vsebino

Učenci 3. razreda skrbimo za svoje zdravje

Zdravje v otroštvu je zelo pomembno, saj vpliva na zdravje v celotnem življenju posameznika. Zato je zelo pomembna tudi preventiva in ozaveščanje otrok o zdravem načinu življenja.

Včeraj so imeli učenci 3. a in 3. b naravoslovni dan z naslovom Skrb za zdravje. Delavnici sta vodili ga. Ana Starešinič in ga. Anita Zajec Kambič iz Centra za krepitev zdravja Bela krajina (Zdravstveni dom Črnomelj).

Na delavnici z naslovom Mlečni in stalni zobje so učenci obnovili pomen ustrezne ustne higiene in razliko med mlečnimi in stalnimi zobmi. Obenem smo pričeli s projektom Zobni alarm, s katerim se otroci učijo, kako redno, pravilno in z veseljem skrbijo za svoje zobe. Hkrati so se seznanili z ustreznimi pripomočki za ščetkanje. Za lažje učenje so prejeli motivacijsko gradivo. Izdelali so model mlečnega zobovja.

Druga delavnica je bila namenjena zdravemu načinu življenja in pomenu gibanja, uravnoteženi prehrani ter skrbi za telesno higieno.

Na delavnicah so učenci obnovili, poglobili in dopolnili znanje o zdravju.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj