Na vsebino

Nazdravili ukinitvi mejnih kontrol

Na mostu čez Kolpo, ki povezuje hrvaški Jurovski Brod z Metliko in v bližini katerega je do nedelje obstajal mednarodni mejni prehod, so se včeraj dopoldne srečali predstavniki obeh držav ter nazdravili ukinitvi mejnih kontrol.

Podžupanja mesta Karlovac Vesna Hajsan Dolinar je povedala, da gre za zgodovinski trenutek ter izrazila veselje ob destvu, da lahko po 32 letih državljani obeh držav nemoteno prehajajo mejno črto. Poudarila je, da veliko ljudi iz Hrvaške dela v Sloveniji in obratno, odprtje meja pa ni pomembno le zanje, saj je na območju veliko mešanih zakonov in prebivalci so tako tesno povezani, da se ne ve več, kdo na njihovi strani meje je Slovenec in kdo na slovenski strani Hrvat.

Metliška županja Martina Legan Janžekovič je dejala, da so kljub težjemu prehajanju meje ljudje v vseh teh letih na obeh straneh ohranili veliko mero spoštovanja in si prizadevali za medsebojno sodelovanje. "V prihodnje bomo lahko skozi različne projekte sedaj še lažje bolj tvorno in srčno sodelovali," je poudarla in hrvaškim predstavnikom čestitala za vstop v schengensko območje ter za sprejem valute evro.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj