Na vsebino

Uradno odprtje ekonomsko poslovne infrastrukture v Poslovni coni Majer

Včeraj je potekalo uradno odprtje ekonomsko poslovne infrastrukture v poslovni coni Majer. Ob odprtju je zbrane nagovorila županja Mojca Čemas Stjepanovič. Prenova obsega rekonstrukcijo cest vključno z meteorno kanalizacijo in javno razsvetljavo v dolžini 569 m, preplastitev cest dolžine 575 m, preplastitev ceste in parkirišča na S strani objekta EKI v dolžini 59 m, izgradnjo parkirišča velikosti 200 m2, ter rekonstrukcijo fekalne kanalizacije in vodovoda.

Občini Črnomelj je v letu 2013 s prenosom lastništva iz Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije na občino postala lastnica območja že zgrajenih cest v poslovni coni skupaj z vso komunalno in drugo infrastrukturo ter še nekaj drugih površin na območju cone. Vsa javna infrastruktura je bila dotrajana in ni zagotavlja pogojev za nadaljnjo oziroma boljšo rast podjetij in ustvarjanje novih delovnih mest na območju poslovne cone. Glede na izkazan interes posameznih podjetij je bila nujno potrebna ustrezna ureditev vse potrebne javne komunalne infrastrukture in prenova cestišč.

Občina Črnomelj je v letu 2016 naročila izdelavo Projekta za izvedbo v PC Majer, ki ga je izdelalo podjetje Ambines, projektiranje in inženiring Črnomelj, d.o.o. in pristopila k projektu »Prenova ekonomsko poslovne infrastrukture v poslovni coni Majer« s ciljem, da z ustreznim komunalnim opremljanjem poslovni con spodbudi razvoj podjetništva v poslovni coni.

Občina se je v letu 2016 uspešno prijavila na javni razpis Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) za sofinanciranje projekta z namenom, da z načrtovanim vlaganjem v ekonomsko-poslovno infrastrukturo omogočimo posameznim podjetjem povečanje obsega poslovanja, ustvarjanje nove dodane vrednosti in omogočanje pogojev za ustvarjanje novih delovnih mest.

Po odobritvi sredstev je Občina Črnomelj konec februarja 2017 objavila razpis za oddajo javnega naročila za izvedbo del in v mesecu juliju 2017 podpisala pogodba z izbranim izvajalcem – podjetjem TGH, Trgovsko gradbena hiša, d.o.o., Črnomelj. Dela so bila zaključena v novembru 2017. Investicijsko - gradbeno nadzorstvo in koordinatorstvo varstva in zdravja pri delu je izvajal izbrani izvajalec podjetje AMBIENS projektiranje in inženiring, Črnomelj, d.o.o..

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj