Na vsebino

Uspešno zaključen 19. Tabor mladih gasilcev GZ Črnomelj

V petek smo zaključili 19. Tabor mladih gasilcev GZ Črnomelj. Naše bivanje v taboru je prehitro minilo. Podelili smo nagrade, poslušali sklepne besede, pospravili smo šotore, opremo in postelje, nato pa polni spominov odšli domov.

In kaj vse se je v teh petih dneh dogajalo v taboru?

Obiskali so na policisti, Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Črnomelj nas je animiral z družabnimi igrami, obiskali pa smo tudi Spominsko hišo Otona Župančiča. Popoldne smo preživeli ob ali v Kolpi, mentorji so za nas pripravili vodni top. Po slastnih picah, ki smo si jih privoščili za večerjo, smo med sabo in tudi proti mentorjem odigrali partije boja med vema ognjema, nato pa je sledila tradicionalna zabava ob glasbi.

Gasilci moramo biti tako psihično kakor tudi fizično vedno v dobri kondiciji, zato smo imeli številne delavnice, ki so bile namenjene prav temu. Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Črnomelj je dopoldan za nas pripravil tri delavnice, v katerih smo se zabavali in pretegnili vse naše ude ter tudi možgančke, vsak si je lahko izdelal svojo sadno solato. Seveda pa ni šlo tudi brez dveh delavnic spoznavanja osnov prve pomoči. Obiskali so nas gasilci iz PGD Dragatuš, Stari trg, Adlešiči in Črnomelj. Ogledali smo si simulacijo intervencije tehničnega reševanja, se vozili z gasilskima čolnoma in gasilskim vozilom GVC, se igrali v peni, plavali in se zabavali v družabni igri lovljenje nevarnih snovi. Obiskal nas je tudi Sebastjan Spital, ki je s svojimi šalami poskrbel za zabaven večer.

Pod budnim očesom Petre Planinc smo likovno ustvarjali, s Tadejem Finkom smo se igrali pastiske igre, z mentorji pa smo usvajali veščine razvrščanja in metanja reševalne torbice. Seveda brez vsakodnevnih osvežitev v Kolpi ni šlo.Obiskali so nas tudi gasilci iz PGD Adlešiči, Črnomelj, Vinica in Petrova vas. Po večerji smo še malo pokramljali, se podružili in pester dan je že bil pri koncu.

Že sedaj pa se veselimo in komaj čakamo na naslednji že 20. tabor.

Vir: Mladinska komisija GZ Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj