Na vsebino

Radi pojemo in plešemo

Včeraj je v Kulturnem domu Metlika potekala glasbena prireditev Radi pojemo in plešemo. Že peto leto zapored je prireditev pripravila Nataša Bajuk s sodelavci iz Otroškega vrtca Metlika. Na prireditvi so nastopili otroci vrtca, njihovi bratci in sestrice, starši, stari starši, vzgojitelji in vzgojiteljice ter plesalci iz Plesnega studia Novo mesto. Prireditev sta povezovali Andreja Šimec in Jožica Veselič. Na odru se je zvrstilo veliko nastopajočih in njihove nastope je spremljala polna dvorana navdušenih gledalcev. Kulturni dom Metlika je namreč kar pokal po šivih. Prepričali smo se, da imamo v našem vrtcu veliko mladih in pogumnih pevcev ter plesalcev. Da poješ ali plešeš pred prepolno dvorano, vmes malo pomahaš staršem, dedkom in babicam, prijateljem … je potrebno imeti veliko poguma.

Prvo točko so poskočno odplesali mladi plesalci iz Plesne šole Novo mesto. Zahvaljujemo se jim za popestritev našega programa, saj so bili prava paša za oči. Prepričani smo, da bomo o njihovih plesnih dosežkih še slišali (naslovna fotografija).

Zbrane je na začetku prireditve pozdravila ravnateljica Otroškega vrtca Metlika, gospa Marijanca Kolar, ki je dejala, da imajo v vrtcu glasbo radi in ji z veseljem odpirajo vrata. Je ključen element njihovega vsakdana, ki jih povezuje in druži. Zato so se tudi pred petimi leti odločili, da organizirajo prireditev,kjer se bodo otroci lahko predstavili in pokazali kaj znajo.

Prepričani smo, da je prireditev s svojim bogatim programom presegla vsa pričakovanja prisotnih. Pod vodstvom mentorjev in mentoric so se prvič opogumili in predstavili otroci, ki v vrtcu obiskujejo folklorno skupino, pevski zbor, angleške urice in plesne urice. Najtoplejših aplavzov so bili deležni naši najmlajši, ki so se sami ali v spremstvu svojih najožjih pogumno postavili na oder.

Zahvala za pripravo in izvedbo prireditve gre delavcem Otroškega vrtca Metlika. Zahvaljujemo se tudi vsem nastopajočim za pogum in trud ter gledalcem in poslušalcem za bučne aplavze.

S prostovoljnimi prispevki smo zbrali 84,71 €. Malo bomo še priložili in kupili novo kitaro. Hvala!

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj