Na vsebino

V Belo krajino prihajajo novi pumptracki

Mladi belokranjski kolesarji, ki si želijo izziva vožnje po tlačilnih stezah (ang. pump track), se lahko veselijo. Na sončno stran Gorjancev namreč prihajajo novi pumtracki. Občina Metlika namerava v letošnjem avgustu postaviti pumptrack pri Osnovni šoli v Metliki. Na Fundacijo za šport so namreč lanskega decembra oddali vlogo za sofinanciranje projekta. Rezultatov zaenkrat še ni, je pa bila s strani Občine Metlika sprejeta odločitev, da se gradnja izvede ne glede na odobritev vloge za sofinanciranje.

Kot je znano se v sklopu projekta "Hočem pumptrack", za izgradnjo pumptracka potegujejo tudi v Vinici. Njihov poligon bi bil umeščen v neposredni bližini centra Vinice, na stičišču pohodniških poti, njegova posebnost pa bi bila tlorisna skica viniškega grba - grifona z grozdom v roki, na katerega so izjemno ponosni. Ta bi se videla iz zraka in bližnje priljubljene pohodniške vzpetine, Žežlja. Vodilno mesto na glasovanju trenutno drži Ajdovščina, ki pa takšen poligon že ima. Podporo viniškemu projektu, da bo v Beli krajini čim več takih objektov, lahko izrazite TUKAJ , tako da označite Grifonov grbinasti poligon.

Pumptrack poligoni imajo izredno pomembno vlogo v prvih fazah razvoja kolesarjenja, saj uspešno aktivirajo in povezujejo mlade kolesarje. Na zabaven in družaben način razvijajo in krepijo vseh šest temeljnih gibalnih sposobnosti - moč, hitrost, gibljivost, ravnotežje, koordinacijo in preciznost.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj