Na vsebino

V Metliki že 25. prometni kviz

V Kulturnem domu Metlika je v četrtek potekal že 25. prometni kviz, ki ga vsako leto organizirata Društvo prijateljev mladine Metlika in občinski svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

V znanju s področja prometa so se pomerili učenci 6. razredov osnovnih šole Metlika in Podzemelj. Letošnjo zmago si je priboril 6. b razred OŠ Metlika, ki je v tesni bitki po dodatnih vprašanjih zaradi izenačenega rezultata premagal 6. c razred. Tretje mesto si je priboril 6. a razred OŠ Metlika, 4. mesto 6. d razred OŠ Metlika, 5. mesto pa 6. razred OŠ Podzemelj. Vsi sodelujoči učenci so pokazali odlično znanje cestno prometnih pravil, prvič po vseh letih kviza so tudi na vsa vprašanja iz sklopa prednosti v križiščih odgovorili brez napake.

Komisijo prometnega kviza so sestavljali Alen Polak in Robert Krajnc s policijske postaje Metlika, Branko Joh in Mario Kadragić iz Zveze šoferjev in avtomehanikov Bele krajine Ana Kukić iz Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Metlika. Kviza se je udeležil tudi predstavnik Javne agencije RS za varnost prometa Matjaž Kržan.

Za kulturni program so poskrbeli učenci obeh osnovnih šol.

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj