Na vsebino

V Metliki že zastoji

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto

Na slovenskih cestah bo ta konec tedna predvsem zaradi začetka počitnic v delu Nemčije močno povečan promet proti Hrvaški pa tudi na vstopu v Slovenijo. Na našem območju bo kot običajno najbolj obremenjen mejni prehod Metlika, kjer je pričakovati gnečo in občasne zastoje. Tam je po zadnjih podatkih Prometno - informacijskega centra na izstop iz države potrebno čakati do pol ure.

S Policijske uprave Novo mesto zato vsem, ki se boste te dni odpravili na pot svetujejo, da pred odhodom preverite veljavnost svojih potovalnih dokumentov. Državljani EU morajo ob prestopu meje s Hrvaško imeti pri sebi veljavno osebno izkaznico ali potno listino. Spremljajte prometne informacije in za prehod meje uporabite manj obremenjene mejne prehode. Voznikom svetujejo, da so v prometu strpni in upoštevajo cestno prometne predpise, predvsem pa naj prilagodijo hitrost vožnje omejitvam in ohranjajo ustrezno varnostno razdaljo.

Policisti so pri kontroli na mejnem prehodu pozorni na kršitve s področja cestno prometnih predpisov, kršitve Zakona o tujcih, Zakona o nadzoru državne meje, Zakona o orožju in Zakona o proizvodnji ter prometu s prepovedanimi drogami. Letos so predvsem v tovornih vozilih našli že 218 tujcev, ki so se skriti med tovorom ali na podvozjih tovornih vozil skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Pri mejni kontroli policisti uporabljalo različna tehnična sredstva, kot so kamere, ogledala, merilci debelin materiala, CO2 testerje, detektor srčnega utripa, čitalce potnih listin in druge pripomočke.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj