Na vsebino

V Vinici gradijo kolopark

Dve leti po razveljavitvi rezultatov spletnega glasovanja v natečaju za brezplačni kolesarski poligon – pumptrack in kasnejšem skupnem dogovoru vseh treh finalistov, so na Štrkovih njivah v Vinici začeli graditi grifonov grbinasti poligon, kakor se bo imenoval viniški kolopark. Izgradnjo slednjega zagotavlja podjetje Alliance ACE, Športno turistično društvo (ŠTD) Vinica pa mora v skladu z dogovorom vseh treh društev zagotoviti potreben gradbeni material. Strošek slednjega znaša okrog 12 tisoč evrov.

Kot nam je povedal predsednik ŠTD Vinica Rok Mirtič so večji del sredstev tudi s pomočjo Občine Črnomelj že uspeli pridobiti, manjka še okrog pet tisočakov. Sredstva lahko morebitni donatorji nakažejo na TRR ŠTD Vinica (Vinica 44, 8344 Vinica) SI56 6100 0001 6538 653 in tako prispevajo k izgradnji tega športnega objekta za mlade v slikovitem kraju ob Kolpi. »Odziv ljudi je velik, številni so pripravljeni tako ali drugače priskočiti na pomoč pri izvedbi tega težko pričakovanega projekta,« pravi Mirtič.

Sprva je sicer kazalo, da bodo kolopark v Vinici dobili še v letu 2021, a se je zataknilo zaradi dolgotrajnega postopka dedovanja na sosednji parceli, katere privolitev so potrebovali za izdajo gradbenega dovoljenja.

Celoten projekt izgradnje kolesarskega poligona v Vinici je vreden od 50 do 55 tisoč evrov, poligon pa naj bi bil ob ugodnih vremenskih razmerah po besedah Mirtiča dokončan v dveh tednih. Objekt se bo raztezal na površini 252 kvadratnih metrov, v društvu pa si želijo v prihodnje tam urediti tudi prireditveni prostor s potrebno komunalno infrastrukturo.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj