Na vsebino

V vladnem načrtu razvojnih programov tudi preureditev enote za demenco v Metliki

Vlada je na dopisni seji v načrt razvojnih programov 2022-2025 uvrstila tudi projekt preureditve dislocirane enote za demenco Doma starejših občanov (DSO) Metlika. Ocenjena vrednost preureditve enote za demenco v metliškem domu starejših občanov znaša nekaj manj kot 1,6 milijona evrov, od tega bo dobrih 200 tisočakov prispeval DSO Metlika, ostalo pa država.

S pripravami na naložbo so začeli v lanskem letu, ko sta bili pripravljeni investicijska in projektna dokumentacija, gradbena dela pa že potekajo in naj bi bila zaključena konec septembra. Z naložbo bodo po besedah direktorice metliškega doma starejših Ivice Lozar preuredili približno 830 kvadratnih metrov podstrešnih površin, dogradili 55 kvadratnih metrov terase in stopnišč na podstrešju, zgradili zunanje dvigalo ter preuredili 40 kvadratov v pritličju. S tem bodo zagotovljene dodatne postelje za stanovalce z demenco, prav tako pa tudi varnejše bivalno okolje za stanovalce in svojce, varnejše delovno okolje za zaposlene in ločenost čistih in nečistih poti. Omogočena bo vzpostavitev sivih in rdečih con ter zagotovljeni bivanjski pogoji za izvajanje storitev v skupnosti.

V dislocirani enoti za demenco Doma starejših občanov Metlika je trenutno nastanjenih 60 stanovalcev. Njihovo število se bo po zaključeni naložbi povečalo za 24, v vsaki enoti po 12 stanovalcev. Skupno bo tako prostora za 84 stanovalcev.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj