Na vsebino

Vaja evakuacije šole in vrtca

V petek smo izvedli vajo evakuacije. Najprej smo se, ko smo zaslišali zvok alarma, evakuirali iz šole. Zbrali smo se na zbirnem mestu na avtobusni postaji in preverili prisotnost učencev in vseh zaposlenih. Šolo nam je uspelo izprazniti v treh minutah.

Kmalu za tem so izvedli vajo evakuacije tudi v vrtcu Sonček. Scenarij vaje je predvidel, da je zagorelo v kuhinji in dim se je širil tudi v druge prostore. Vsem se je uspelo pravočasno evakuirati, ena oseba pa je ostala ujeta v kuhinji. Na pomoč so prišli gasilci iz skoraj celotne Gasilske zveze Semič, članici ekipe prve pomoči Civilne zaščite Semič, reševalci iz NMP Črnomelj in policisti. Ujeto osebo so rešili in jo oskrbeli, prav tako so uspešno pogasili požar.

Po končani vaji so gasilci in reševalci na šolskem igrišču pripravili ogled vozil in opreme za učence od prvega do tretjega razreda. Učenci so se lahko preizkusili tudi v »gašenju« in bili navdušeni.

Zahvaljujemo se vsem, ki so sodelovali pri vaji evakuacije šole in vrtca ter učencem popestrili predpočitniški petek.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj