Na vsebino

Večer eksotične folklore na grajskem dvorišču

V okviru letošnjih 31. mednarodnih poletnih kulturnih prireditev Pridi zvečer na grad, so številni obiskovalci na metliškem grajskem dvorišču sinoči uživali v pravem spektaklu nam neznanih melodij, barv in norih ritmov. Za večer eksotične folklore so poskrbeli Tegal Art House Foundation, ki prihajajo iz osrednjega dela indonezijskega otoka Java. Predstavili so pesmi in plese zahodne centralne in vzhodne Jave, Džakarte, Balija, Sumatre in Papue.

Člani skupine Ikiyago Legacy, potomci slavnih kraljevih bobnarjev iz osrednjega dela Burundija, natančneje pokrajine Gishora, pa so v Metliko prinesli ritem burundijskega bobna. Bobni Burundija so pomemben del kulture te državice v Vzhodni Afriki, uvrščeni so tudi na Unescov seznam nesnovne dediščine, domačini pa jih obravnavajo kot »sveto glasbilo«. Iz težkih, grobo obdelanih bobnov, največji tehtajo tudi do 70 kilogramov, prihajajo neverjetni ritmi, ki govorijo predvsem o volji in veselju do življenja.

Organizatorji tradicionalnih prireditev Pridi zvečer na grad so tudi letos pripravili paleto raznolikih dogodkov, pester in zanimiv program, v katerem vsak, še tako zahteven obiskovalec, najde kaj zase. Na odru metliškega gradu se bodo v soju lune in zvezd do konca avgusta zvrstili številni nastopajoči, tako domači kot tuji, vrhunski in ljubiteljski, skupine in posamezniki. Z lutkovnimi predstavami niso pozabili niti na najmlajše.

Sklop prireditev nadaljujejo že danes ob 19. uri z marionetno lutkovno predstavo Lutkovnega gledališča Ljubljana Sovica Oka. V soboto ob 21. uri pa se bo na grajskem dvorišču predstavila domača Vokalna skupina Lan.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj