Na vsebino

Večer v družbi belokranjskih glasbenikov

Foto: RIC Bela krajina
Foto: RIC Bela krajina

Drugi petkov večer na črnomaljskem Petrovem trgu je minil v prijetni družbi belokranjskih glasbenikov. Za uvod je poskrbela glasbena zasedba duo Allegria, ki jo sestavljata Zdravko Kunič na kitari in Peter Ambrožič na harmoniki. Za popestritev glasbenega repertoarja se jima na odru velikokrat pridruži tudi violina in vokal. Obiskovalci so lahko uživali ob skladbah klasične in latino zvrsti.

Zapel in zaigral je tudi kantavtor Janez Doltar, zaprisežen Belokranjec, ki je že v času gimnazije in študijskih letih igral v mnogih belokranjskih zasedbah kot bobnar, pozneje pa se je preizkusil tudi kot DJ. Nato se je za več kot 15 let umaknil iz javnega življenja in začel igrati kitaro s katero je ustvaril mnogo lepih pesmi, kot so Bela krajina le tebi in Žitno polje, ki ju najdemo na njegovem prvem albumu s KUD Dobreč. Kmalu zatem je ustanovil skupino Dežur, ki je leta 2004 zmagala na Slovenski popevki. Po več kot 20 letih nastopanja doma in v tujini se vrača k svojim koreninam - tamburici. Kot svoje največje umetniško delo Doltar šteje libreto opere V objemu Lahinje.

Ta petek bo na Petrovem trgu nastopil slovenski kantavtor, likovni in filmski ustvarjalec, sociolog ter socialni delavec Leon Matek.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj