Na vsebino

Princip 11: Pregled za nazaj in pogled v prihodnost

Za nami je prvih deset nasvetov iz Principa. V tem zapisu bom naredil pregled za nazaj in kratek komentar ter v drugem delu razkril načrte za prihodnje zapise.

Pregled za nazaj naredim za večino stvari, ki jih počnem. Kdaj natančno in kako, je odvisno od posamezne zadeve. Verjamem, da je analiza preteklega in planiranje za naprej, izjemno pomembno za usmerjen potek razvoja (česarkoli).

Prvih deset je mimo

Prvi zapis je bil splošen pregled obvezne opreme za marketing in nekakšen napovednik vsebine, ki je sledila. Nadaljeval sem s prepogosto zanemarjenim in premalo izkoriščenim Google My Business profilom podjetja. K tretjemu me je na nek način vzpodbudil najbolj napreden belokranjski kelnar, ki me je vprašal: “Ej, pa kaj ti v resnici delaš?” V tem, tretjem zapisu, sem pisal o tem, kaj sem se kot smetar naučil o marketingu. Četrti zapis je bil za mojo dušo, ker me je pač čevelj žulil in sem res moral pisati o izpetih oblikovalskih zasnovah. Nadaljeval sem z naslovom: “Kakšen je pravi in realen cilj projekta”. Šesti zapis je bil nekakšen hvalospev Inkubatorju Bela krajina kot platformi za povezovanje mladih podjetnikov. Dotaknil sem se tudi marketinga v turizmu. Glede na porast uporabe spletne aplikacije Canva sem izpostavil nekaj likovnih osnov za suvereno oblikovanje. Ker se veliko ukvarjam z vsebinskim marketingom, sem pisal tudi o sporočilih, ki pritegnejo. Ter v desetem zapisu o tem, kako naj bo v ospredju marketinga predvsem produkt.

In tako se mi je po desetih temah zazdelo, da je čas za osvežitev. Za manjšo spremembo.

Načrti za naprej

Ker določenega segmenta svojega dela za raznovrstne naročnike v resnici ne morem opraviti sam, imam ob sebi vrhunske strokovnjake, na katere se lahko obrnem za specifične izzive. Moja naloga je marketinško strategijo zaviti v koherentno celoto.

Zato redno sodelujem s strokovnjaki iz področja video in foto produkcije, s tistimi iz področja digitalnega marketinga in performance marketinga ter PR stroko in ostalimi nišami, ki dodajo, kjer mene zmanjka.

In zato sem se odločil, da jih povabim sem. Preko pogovorov vam bodo s strokovno vsebino in izkušnjami iz prakse dopolnili te zapise.

Prvi bo Darjan iz RTM, s katerim sem se pogovarjal o spletnem oglaševanju. Model ima več kot dekado izkušenj in je res zakladnica praktičnega znanja iz področja digitalnega marketinga.

Druga bo Sabina Gosenca, ki jo verjetno dobro poznate. Ideja je, da bi govorila o PR-ju podjetja in kako ga razumeti kot odnos z javnostmi in ne bahanje z uspehi in zgodbarjenje.

Tretji pa bo Simon iz Whitevalley, ki je meni osebno zanimiv zaradi dejstva, da marketing svojega podjetja zelo resno in dosledno vodi kar sam. Ideja je, da bi nam predstavil, zakaj in kako se je tega lotil in kaj se je do sedaj naučil iz lastnih napak.

Zaključna misel iz Principa

Evo, sedaj je okvirno jasno, kaj se bo bralo in pisalo iz Principa v naslednjih zapisih. Upam, da je bilo zanimivo in da bo sedaj še bolj. Zame pisanje za Odeon predstavlja predvsem filter za razvoj misli, ki jih prilagodim objavi na tem portalu. Znano je namreč, da je pisanje odlično orodje za razmišljanje, razvoj idej in prebavljanje izkušenj.

Vir: Princip
Tomaž Aupič

Tomaž Aupič

www.princip.si

Sem Tomaž Aupič. Princip Studio je moj novi kreativni dom. Že med študijem arhitekture, dobro desetletje nazaj, sem se začel ukvarjati z vizualnimi komunikacijami in kreativnimi rešitvami, marketingom ter prodajo.

Namen mojih zapisov na portalu Radio Odeon je, da se spoznamo. Skozi lastne praktične primere in brez ChatGPT, vam bom skušal dati kakšen zanimiv in koristen nasvet s področja oblikovanja in spletnih rešitev.

www.princip.si

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj