Na vsebino

Večnamenski objekt Cerovec dobiva novo podobo

Občina Semič v slopu projekta Zdravo in aktivno življenje na belokranjskem podeželju (akronim: Zdravo in aktivno podeželje), ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, ureja večnamenski objekt Cerovec z namenom oživitve vaškega središča za medgeneracijsko druženje in za izvajanje ostalih prostočasnih dejavnosti na podeželju.

Do sedaj smo uredili tlake, notranji omet, inštalacije, zamenjali okna, uredili sanitarije, nabavili opremo za učno kuhinjo, pisarno in za večnamenski prostor ter poskrbeli za zunanjo ureditev.

Veselimo se jeseni, ko bo objekt v polni funkcionalnosti zaživel z izvedbo izobraževalnih delavnic z novimi, prilagojenimi vsebinami, zanimivimi za prebivalce Bele krajine in širše. Tudi priprava jedi z vključitvijo pridelkov iz lokalnega območja, na naraven način, brez dodatkov, iz njive na mizo (samooskrbnost), s sestavinami, ki jih imamo v lokalnem okolju (kratke dobavne verige), bo ena od številnih aktivnosti, ki jih načrtujemo za prihajajočo jesen in pomlad.

Ureditev večnamenskega prostora Cerovec bo zaključena jeseni, celoten projekt »Zdravo in aktivno podeželje« pa sredi leta 2021.

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj