Na vsebino

V enoprostorcu prevažal 14 Turkov

Simbolna slika. Foto: PU Novo mesto
Simbolna slika. Foto: PU Novo mesto

Črnomaljski policisti so v ponedeljek nekaj pred polnočjo v Vinici opazili sumljivega enoprostorca švedskih registrskih tablic. Voznik je naprej pospešil z vožnjo, nato pa upošteval modro luč in sireno ter v Drenovcu ustavil. Voznik, 20-letni državljan Sirije z avstrijskim potnim listom, je v vozilu peljal še štirinajst državljanov Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji in so notranjo mejo prestopili nezakonito. Osumljenca so pridržali, mu zasegli vozilo, postopek pa so zaradi suma storitve kaznivega dejanja prevzeli novomeški kriminalisti.

Policisti so sicer od ponedeljkovega jutra do četrtka zjutraj obravnavali 459 državljanov tretjih držav, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Večino (361) so obravnavali na območju Posavja in Dolenjske, 98 pa na območju Bele krajine in sicer v krajih Sečje selo, Metlika, Vinica, Daljne Njive, Žuniči, Marindol, Stari trg ob kolpi, Miliči, Drenovec, Preloka, Podklanec in Nova Lipa.

Velika večina jih je prišla iz Afganistana, sledijo državljani Rusije, Turčije, Maroka, Pakistana, Indije, Iraka, Bangladeša, Nepala ter še devetnajstih drugih državljanstev. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj