Na vsebino

Virtualno druženje viniških in semiških malčkov

V sredo, 9. februarja, smo se skupina Vlakci iz Enote vrtca pri OŠ Vinica preko aplikacije Zoom povezali s skupino Zajčki iz Enote vrtca Sonček pri OŠ Belokranjskega odreda Semič.

Otroci in vzgojiteljici Mirjana ter Anita, so nas prijazno pozdravili in se najprej predstavili. Vlakci smo jim pokazali risbe pesnikov Franceta Prešerna in Otona Župančiča ter jih vprašali, če vedo kdo je na sliki. Otroci so vedeli. Nato smo preko različnih pogovornih iger utrjevali, kaj vse vemo o kulturnem prazniku, pesnikih in naših državnih simbolih ter se tako veliko naučili drug od drugega.

Našemu srečanju sta se pridružila tudi ravnatelj OŠ Belokranjskega odreda Semič, Tomaž Pavlakovič ter vodja Enote vrtca Sonček, Vanesa Požek. Nato smo vsi skupaj recitirali pesmi Otona Župančiča iz pesniške zbirke Mehurčki. Ker je naše srečanje trajalo kar dolgo, smo se razgibali s kratkim fit odmorom in drug drugemu predlagali gibalne vaje.

Naše srečanje je bilo zelo poučno in zanimivo. Vsi smo aktivno sodelovali in se pri tem tudi zabavali. Bili smo enotnega mnenja, da so takšna srečanja dobrodošla. Zoom srečanje bomo, do konca šolskega leta, še ponovili. Velika želja vzgojiteljic in otrok je, da se tudi obiščemo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj