Na vsebino

Vlada sprejela sklep o vnovični obvezni uporabi mask v zaprtih prostorih

Vlada je sprejela nekatere ukrepe za zamejitev ponovnega širjenja virusa covid-19, med drugim bo od polnoči veljalo ponovno obvezno nošenje zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih.

Na novinarski konferenci po seji vlade so govorili minister za zdravje Tomaž Gantar, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in vladni govorec Jelko Kacin.

"Razlog je jasen. V zadnjih dneh beležimo tudi mi povečano število novih okužb v naši državi. V času od 20. do 24. junija do polnoči jih je bilo 20, zato smo se tudi odločili za ta ukrep. Poleg tega je obvezno tudi razkuževanje rok in uporaba mask v javnem prevozu," je povedal Gantar. "To je ukrep, ki je potreben in nujen. Že v preteklosti je prispeval k boljšim rezultatom. Zato tudi takšna odločitev, ki jo bomo vsakih 14 dni preverjali glede na epidemiološko situacijo v naši državi."

Kacin je uvodoma pojasnil, da je današnja epidemiološka slika že nekoliko boljša, saj je bilo v torek odkritih sedem novih primerov. Od sedmih trije prihajajo iz tujine, dva iz Bosne in Hercegovine in eden iz Srbije. Četrti primer je povezan s prvimi tremi, za druge tri pa epidemiološka slika ni jasna.

Že na torkovi novinarski konferenci, namenjeni predvsem naraščajoči zaskrbljenosti med prebivalstvom nad stanjem okužb v sosednji Hrvaški, je Kacin poudaril, da ne pričakuje drastičnih ukrepov, ampak predvsem poenotenje o prihodnjih ukrepih.

Vir: RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj