Na vsebino

Vladimiri Škof plaketa DS za najzaslužnejše prostovoljce

V dvorani državnega sveta (DS) je včeraj potekala slavnostna podelitev plaket DS najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem za leto 2021. V organiziranih oblikah prostovoljstva v Sloveniji se povezuje in mreži več sto tisoč prostovoljk in prostovoljcev. Prav vsi s svojim delom premikajo mejnike človeške humanitarnosti, solidarnosti in plemenitosti. Mnogi izmed njih se k temu zavežejo za vse svoje življenje, tako tudi mnogi letošnji nagrajenci. Med skupno trinajstimi prejemniki plakete je bila tokrat tudi Vladimira Škof.

Vladimira Škof je svoje prostovoljno delo začela že v rosnih dijaških letih in je še vedno aktivna prostovoljka. Dvanajst let je prostovoljno opravljala številne vodilne funkcije v takratni občinski kulturni skupnosti, sodelovala je v skupščini komisijah kulturne skupnosti Slovenije. S svojim delovanjem je bistveno prispevala k razvoju kulture v občini Metlika. Aktivno je delovala v različnih komisijah in organih občinske izobraževalne skupnosti Skupščine občine Metlika, pozneje občinskega sveta ter številnih društvih in organizacijah v občini in širše.

Trideset let je bila predsednica občinske Zveze prijateljev mladine Metlika oziroma Društva prijateljev mladine Metlika, kjer je kot podpredsednica aktivna še danes. Še posebej se je posvečala programom, ki so prispevali k razvijanju dobrih medčloveških odnosov ter programom, ki so spodbujali osebnostno rast otrokom iz nespodbudnega okolja. Letovanja, projekt Botrstvo v Sloveniji, humanitarna pomoč dijakom iz štipendijskega sklada Nivea in še bi lahko naštevali.

Eden njenih največjih projektov je Ex-tempore mladih likovnikov Bele krajine, ki letos praznuje 40 let delovanja. Vladimira Škof je tudi častna članica Društva bibliotekarjev Dolenjske in to zaradi njenih zaslug pri zagotavljanju pogojev za delovanje Ljudske knjižnice Metlika. Aktivno sodeluje v društvu upokojenih pedagoških delavcev Slovenije, v društvu upokojencev in na turističnem področju. Za svoje delo je prejela vrsto državnih, pokrajinskih in občinskih priznanj, zdaj pa še plaketo Državnega sveta RS, so zapisali v obrazložitvi.

Avtor: M.N.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj