Na vsebino

Eden huje poškodovan, drugemu odvzeli prostost

V prometni nesreči pri Jankovičih se je voznik huje poškodoval.
V prometni nesreči pri Jankovičih se je voznik huje poškodoval.

Črnomaljski policisti so bili včeraj okoli 14. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti pri kraju Jankoviči. Opravili so ogled in ugotovili, da je 43-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Hudo poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Metliški policisti so bili sinoči po 21. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo osebnega in tovornega vozila pri naselju Hrast pri Jugorju. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 44-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 28-letni voznik iz Hrvaške. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola (1,38 promila). Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju Rakovca v metliški občini izsledili in prijeli štiri državljane Irana, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Policija je sicer v prvih devetih mesecih letos obravnavala 44.751 nezakonitih prehodov državne meje, medtem ko je lani v enakem obdobju teh bilo 18.433. Največ je še naprej državljanov Afganistana, ki predstavljajo več kot tretjino vseh migrantov, ki so nezakonito prestopili mejo, sledijo državljani Maroka in Pakistana. Do konca septembra so na območju novomeške policijske uprave zabeležili skoraj 77,5 odstotka vseh nedovoljenih prehodov meje.

Vir: PU Novo mesto, STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj