Na vsebino

Z besedo iskali in ustvarjali lepoto

Najboljše ustvarjalke letošnje Lepote besede: Nina Grahek, Dragomila Šeško in Tjaša Drčar.
Najboljše ustvarjalke letošnje Lepote besede: Nina Grahek, Dragomila Šeško in Tjaša Drčar.

Območna izpostava JSKD Črnomelj in Knjižnica Črnomelj sta junija letos že osemnajstič razpisali regijski literarni natečaj Lepota besede - Z besedo iščemo in ustvarjamo lepoto. Na natečaj se je prijavilo 29 literatov iz Bele krajine in širše Dolenjske ter Posavja.

V soboto so se ustvarjalci v Knjižnici Črnomelj najprej srečali s strokovnim spremljevalcem srečanja – pesnikom, publicistom, kritikom in literarnim mentorjem dr. Davidom Bedračem. Ta je predstavil svoje strokovno mnenje o letošnjih prispevkih, nato pa je v večnamenskem prostoru knjižnice potekala zaključna literarna prireditev. Na njej so člani gledališke skupine ZIK Črnomelj prebrali pesmi in odlomke proznih del vseh 29 avtorjev, razglasili pa so tudi tri najboljše avtorje po izboru strokovnega spremljevalca Davida Bedrača. To so postali Nina Grahek iz Črnomlja, Dragomila Šeško iz Brežic in Tjaša Drčar iz Trebnjega.

Za odlično glasbeno vzdušje je poskrbela kantavtorica ClaudiZu ob spremljavi Roberta Strmca, program pa je povezoval Jaka Birkelbach.

Ob tej priložnosti so organizatorji tradicionalnega literarnega natečaja izdali tudi knjižico s predstavljenimi deli sodelujočih avtorjev. To so: Zdravka Abram, Antonija Amon, Mladen Babič, Marija Bajt, Lidija Basarac, Tjaša Drčar, Josip Fabina, Tilka Gorenc, Nina Grahek, Sanja Hadjur, Miran Jenko, Ivanka Jevnikar, Željka Jotanović, Jožica Kapele, Andrej Kmetič, Tanja Košar, Pavlina Kunič, Duška Lah Peček, Terezija Lovrin, Irena Mali, Milan Miljković, Marija Pečaver Potočnik, Anica Perme, Dragomila Šeško, Albina Sonja Štraus, Anica Vidmar, Andrej Zornik, Vida Zupančič in Maja Žorga Dulmin. Knjižico je oblikoval Gorazd Petrovič.

Vir: JSKD OI Črnomelj, foto: Andrej Črnič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj